Traditionell kinesisk läkekonst!

Akupunktur, Koppning.

 • Nacke-, axel och ryggbesvär
 • Depression
 • Artrit
 • Bältros
 • Allergi
 • Barnlöshet
 • Klimakteriebesvär
 • Eksem, akne
 • Migrän och huvudvärk
 • Tinnitus
 • Muskelvärk
 • Fibromyalgi
 • Sömnlöshet
 • Matsmältningsbesvär, mag-tarmkatarr
 • Diarre och förstoppning
 • Viktminskning
jingjang

3000-årig traditionell kinesisk akupunktur ger dig trygghet!

 

Erfarna kinesiska läkare behandlar dina besvär och gör dig välmående!

 

Regelbundna behandlingar hos oss förebygger och förbättrar din hälsa.

Information

Jönköpings Kinaterapi har samarbete med flera av statens sjukhus i Kina. Det innebär att det alltid finns erfarna kinesiska läkare från kinesiska sjukhus som arbetar och forskar hos oss. De som arbetar här har minst 5 års traditionell kinesisk medicinsk utbildning och minst 10 års yrkeserfarenhet. Du får samma läkare som behandlar dig varje gång och ungefär samma behandlingar. Vi behöver registrera dina uppgifter men vi ger inte ut dina uppgifter till andra.

Kommer du för behandling med anledning av felställning av nacke och ryggradsskador är det bäst om du kan ta med dina röntgenbilder. För patienter som t.ex. har kroppsbesvär, värk, fibromyalgi, idrottsskador, stress, trötthet, är det bäst med akupunktur. Akupunktur används då för att lindra smärta och balansera hormon- nerv- och cirkulationssystem. Vi går under behandlingarna systematiskt igenom din kropp för att hitta orsaken till besvären och vi ger också en helhetsbehandling.

En akupunktur behandling tar från tjugo till sextio minuter beroende på vilken sjukdom som ska behandlas. Om du får både undersökning och akupunkturbehandling kan det ta totalt cirka 70 minuter. Tänk på det när du planerar din tid. På grund av att vi har svårt med tider försöker vi att boka flera tider framöver.

Efter de första behandlingarna kan du känna en onormal trötthet och även få lite träningsvärk. I vissa fall kan de första akupunkturbehandlingarna (oftast är mellan den 7/8 gången) ge upphov till "försämring". Det innebär att patienten upplever att värken/smärtan blir mer intensiv eller att den flyttar på sig. Det är en positiv reaktion på behandlingen. Vi vill gärna att du berättar vad du har för förändringar efter förra behandlingen när du återkommer.

Vänta dig inte stora förbättringar i hälsotillståndet efter de första behandlingarna. Det kan ibland dröja femte till tionde gången innan man känner av förbättringen. Hur snabbt det går beror bl. a. på vilken sjukdom och hur länge du besvärats av den samt hur du själv påverkar behandlingen. För äldre patienter kan det ta något längre tid innan man märker en förbättring. Om du har haft sjukdomen flera år eller om du har mycket förslitningar i nacke och rygg föreslår vi att du tar en serie behandlingar på 10 gånger. Detta för att få mycket längre och bättre behandlingsresultat. Även om du har blivit mycket bättre efter några behandlingar är det bra att fortsätta två eller tre gånger till för att förlänga och förbättra resultatet.

Normal behöver du komma för behandling varannan dag men minst två gånger per vecka. Om det går för lång tid mellan behandlingarna förlorar man mycket av behandlingseffekten. Vid vissa akupunktur behandling måste man komma varje dag, t.ex. för viktminskning, vissa allergi- och magsjukdomar m.m. Den intensiva behandlingen är typisk för kinesisk medicin. Ibland är det nödvändigt med ett uppehåll. Säg till om du vill att vi meddelar dig detta i god tid.

Vid akupunkturbehandlingar använder vi engångsnålar vid varje behandlingstillfälle. Det finns alltså ingen risk för smittspridning. När läkaren sticker gör det normalt inte nämnvärt ont men man kan känna en "änkestöt" och det är ett gott tecken. Oftast använder vi elektroniskt akupunktur med impulser för att öka effekten. För viktminskningsbehandling kan man normalt gå ner 1kg i veckan. Men det går något långsammare för äldre patienter.

Om du har några funderingar och frågor, kan du alltid prata med oss.

Till sist ber vi att få välkomna dig som vår patient!


OBS! Återbud måste meddelas senast 48 timmar innan beställd tid!

Free website templates courtesy of JustDreamweaver.com