Traditionell kinesisk läkekonst!

Akupunktur, Koppning.

 • Nacke-, axel och ryggbesvär
 • Depression
 • Artrit
 • Bältros
 • Allergi
 • Barnlöshet
 • Klimakteriebesvär
 • Eksem, akne
 • Migrän och huvudvärk
 • Tinnitus
 • Muskelvärk
 • Fibromyalgi
 • Sömnlöshet
 • Matsmältningsbesvär, mag-tarmkatarr
 • Diarre och förstoppning
 • Viktminskning
jingjang

3000-årig traditionell kinesisk akupunktur ger dig trygghet!

 

Erfarna kinesiska läkare behandlar dina besvär och gör dig välmående!

 

Regelbundna behandlingar hos oss förebygger och förbättrar din hälsa.

De fem elementen

De fem elementen, eller fem faser, är aspekter av Qi. Dessa är trä, eld, jord, metall och vatten. I det poetiska språket i de fem elementen, är hälsa en harmonisk balans av alla element. Qi av elementen vaxer och avtar i det dagliga och säsongsmässiga cykler. Var och en av oss är en unik och karaktäristisk blandning av influenser från alla element.

Trä

(Meridianer: Lever / gallblåsan)

Människor som har stark energi i Träelementet har en tydlig vision och mål. De utmärker sig på planering och beslutsfattande. De kan vara kraftfulla i oenighet och kan starkt hävda sina åsikter. Deras genomträngande ögon lockar dig, men undvik deras vrede.

Trä Obalans

När träd-Qi är svag, kan människor vara obeslutsamma, utan stark riktning i livet. De kan begränsas känslomässigt, kan inte uttrycka ilska. När Lever-Qi är överbelastad eller stillastående, kan människor vara arroganta, överkontrollerande, och har arga dispositioner. De kan ha en tendens att vara arbetsnarkomaner eller ha beroendeframkallande personligheter, bland annat möjligheten att missbruka droger och alkohol. De kan ha problem med matsmältningen som uppblåsthet, gas, omväxlande förstoppning och diarré.

När Lever Qi är i obalans, kan kryddstark mat orsaka för mycket värme. Överdriven frustration och irritation kan vara särskilt svårt när levermeridianen är ur balans.

Vanliga tecken på levermeridian stress är torra, spröda, förtjockade naglar och smärta precis under revbenen. Vanliga sjukdomar inkluderar migrän, ögonproblem och problem med bihålorna. För kvinnor är mensproblem vanliga, bland annat PMS, smärtsamma perioder, och kraftiga blödningar. Leverns och gallblåsans meridianbanor korsar toppen och sidorna av huvudet, de vanligaste platserna för migrän.

Qi i trä elementet blomstrar på våren när plantorna växer ut, och färgen på detta element är grönt.

Eld

(Meridianer: Hjärta, tunntarm, hjärtsäck, san jiao)

Människor med stark Eldenergi kan vara ganska karismatiska. De utmärker sig på att befalla andra till handling. De kan älska att prata och umgås.

Eld Obalans

När Eld Qi är svag, kan en person vara svag. De kan drabbas av ångest, rastlöshet och sömnlöshet. De kan stamma, prata för mycket och för snabbt, eller skratta nervöst. De kan vara lättretade, lätt stimuleras till överdrifter, eller de kan vara känslomässigt kall och okänslig.

Vanliga sjukdomar inkluderar hjärtklappning, högt blodtryck, hjärtproblem och sår på munnen och tungan.

Jord

(Meridianer: Mage / mjälte)

Någon med väl utvecklad Jordenergi är väldigt jordnära och medkännande person. Jordens folk gillar att sammanföra andra och är bra medlare och fredsmäklare och pålitliga vänner. De tycker ofta om att både laga mat och äta.

Jorden obalans

När människor har svag Jord Qi kan de arbeta för mycket, speciellt i studier eller annat intellektuellt arbete. De är sårbara för matsmältningsproblem och diarré. De kan gå upp i vikt lätt och förlorar den med svårighet. Deras kroppar har en tendens att producera alltför mycket slem, och de kan drabbas av grumligt tänkande, yrsel, och en brist på tydlighet.

Vanliga sjukdomar är: trötthet, diarré, gas och uppblåsthet, matallergier, ätstörningar och halsbränna. Slem kan samlas i lungorna eller i bihålorna. Hos kvinnor kan menstruationsproblem omfatta antingen alltför lätta eller tunga perioder.

Qi jordelementet blomstrar under sommaren. Jordens färg är gul, som solen.

Metall

(Meridianer: Lungor / tjocktarm)

En person med väl avvägd Metallenergi är väl organiserad, självdisciplinerad, och samvetsgrann. De gillar struktur i sitt liv. De är mest bekväma i situationer då de känner till reglerna och kan lyckas genom att följa dem. Metall Qi skänker en djup inre styrka, som malm från bergen.

Metall obalans

En person med Metall Qi obalans kan vara bedrövad och genomsyrad av sorg. De kan vara alltför kritiska. De kan ha svårt att släppa taget. När Metallenergi är svag, kan det finnas sjukdomar i lungorna - astma, allergier, täta förkylningar. Lungmeridianen styr huden, så utslag, eksem och problem med svettningar kan relateras till Metallobalans. Tjocktarmsmeridianen kan påverkas av kronisk förstoppning eller diarré, eller andra tarmsjukdomar.

Topparna på Metallenergin är under hösten. I den svala, skarpa, rena luften under hösten, Metallmänniskor känner att de kan uträtta något. Färgen på Metall är vit, och människor påverkas starkt av Metall Qi och de kan ha blek hy.

Vatten

(Meridianer: njurar, urinblåsa)

Vattenenergi är en stark generativ kraft centrerad i nedre magen. När Njurar Qi är stark är en person orädd, bestämd och kan utstå många vedermödor i jakten på sina mål. Ihärdig med viljestyrka är kännetecknande för de med starka Njurar Qi. Livslängden anses också vara associerade med friska Njurar Qi, kännetecknas av stora, avlånga örsnibbar, som de hos Buddha.

Vatten obalans

När Njurar Qi är svag kan det finnas problem med vattenmetabolism, urinering, fertilitet, eller sexualitet. Denna person kan vara orolig, rädd, tillbakadragen och i allvarligare fall fobiska.

Njurar Qi avtar med åldrandet. Det kan vara nedsatt hörsel eller ringningar i öronen. Under klimakteriet avtar Njurar yin, vilket är förenat med klassiska tecken på värme och torrhet, nattliga svettningar, torr hud och slemhinnor. Njurar yang svaghet är förknippad med kyla, kall rygg och mage och sjunkande sexuell drift.

Färgen på Njurar är svart, liksom natten, eller som svart is. När Njurar Qi börjar bli dålig, visas mörka ringar eller påsar under ögonen. Njurar Qi regerar på vintern, en tid då levande är kontrakterade med kyla. Som ett frö djupt i den kalla marken, är Qi vilande i väntan på tid att gro.


Free website templates courtesy of JustDreamweaver.com